UM:n videoissa tarinat jatkuvat

Ilmastonmuutosta vastustava surullinen lumiukko sulaa pihalla ja EKG-käyrä muuttuu terveysteknologia-alan vahvaa kasvua kuvaavaksi käyräksi. Videon viestin ymmärtää lyhyelläkin vilkaisulla, se on erinomainen ja tehokas sisältömarkkinoinnin työkalu.

Hyvä video yllättää, esittelee, inspiroi ja innostaa. Ulkoministeriön kauppapolitiikka.fi-sivustolle tehdyt videot jatkavat ja rikastuttavat printtilehden sisältöjä lisätiedoilla tai uudella lähestymiskulmalla. Ne toimivat myös sisäänheittäjinä ja tiisereinä aktiiviselle verkkosivustolle ja parantavat näin hakukonenäkyvyyttä. Youtubessa julkaistut lyhyet ja mielenkiintoa herättävät videot on helppo jakaa Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä, ja niillä saadaan helposti aikaan juuri haluttua pöhinää ja puheenaihetta.

Kauppapolitiikan videot julkaistaan joko samaan aikaan neljä kertaa vuodessa ilmestyvän printtilehden kanssa tai hieman ennen ennakoimaan tulevan lehden sisältöä tai teemaa. Ennen lehteä lähetettävässä sähköisessä uutiskirjeessä on myös linkki videoon.

Videot tarjoavat Kauppapolitiikan lukijoille tarinoita laidasta laitaan. Äskettäin kuvasimme miten sensorijärjestelmäyrittäjä Jalmari Talola kuvattiin nurmikentän alta ryömiväksi. Mielenkiintoa on herättänyt myös taannoin Henkilökuva-jutussa esitelty Planmecan miljardööri Heikki Kyöstilä, joka kertoi lehdessä aikanaan autotallista alkaneesta työurastaan ja paljasti videolle yritystensä menestysreseptin.