Kehitys-Utveckling jälleen Oma Media -kilpailun voittoon

Ulkoministeriön julkaisema Kehitys-Utveckling-lehti on palkittu ProCom ry:n järjestämässä kilpailussa vuoden 2023 parhaana organisaatiomediana. 

Kehitys-Utveckling-lehti kruunattiin vuoden 2023 Oma Media -kilpailun voittajaksi jo toistamiseen. Edellisen kerran lehti voitti parhaan organisaatiomedian Oma Media-kilpailun vuonna 2021.

Lehden tavoitteena on tarjota luotettavaa tietoa globaaleista kehityskysymyksistä ja se on osa ulkoministeriön kansalaisviestintää. 

Legendium tuottaa Kehitys-lehden yhteistyössä ulkoministeriön kanssa vastaten lehden graafisesta ulkoasusta.

Kilpailun tuomariston palkintoperusteiden mukaan Kehitys-Utveckling-lehti on korkeatasoinen ja uskottava, taattua laatua oleva aikakauslehti. Lehden upea ulkoasu tekee lukukokemuksesta elämyksellisen. Kuvat ovat kauttaaltaan sisältöä tukevia, laadukkaita ja tyyliltään yhtenäisiä. Lehden formaatti ja siinä käytetty materiaali on mietitty tarkkaan. Lehden konsepti on monipuolinen ja se ottaa hyvin huomioon muun muassa DEI-teemat. Täysi timantti.  

Tuomariston puheenjohtaja Raine Tiessalon mukaan vuoden 2023 Oma Media -arvioon osallistuneet mediat vaikuttivat edellisvuosia laadukkaammilta. 

– Se saattaa kertoa siitä, että laadukkaan viestinnän merkitys organisaation strategisena voimavarana on ymmärretty ylintä johtoa myöten. Organisaation tekeminen ja merkitys voidaan tehdä selväksi ainoastaan viestinnän avulla, Tiessalo arvioi. 

Kilpailun tuomaristossa istuivat kokoomuksen viestintä- ja yhteyspäällikkö Raine Tiessalo, viestinnän konsultti Kaisa Alapartanen, Dog Designin perustajaosakas ja AD Petri Salmela, Communikén vastuullisuusviestinnän konsultti Heidi Korva, Suomen Podcastmedian toimitusjohtaja Juhani Pajunen sekä muotoilija Pekka Piippo Studio Pekka Piippo Oy.stä. 

Oma Media -arviossa oli tänä vuonna mukana verkkosivuja, lehtiä sekä yksi sosiaalisen median kanava, monimediakokonaisuus ja intranet. 

Omassa sarjassaan kilpailivat vuosikertomukset, sarjan voittoon nousi tänä vuonna Finnfundin vuosikertomus.